Tedaviyi Nerede Yaptırabilirim ?

Sağlığınız açısından işlemi yaptıracağınız merkezin steril ve güvenilir olması gerekmektedir. Merkezimizi işlem öncesinde ziyaret edebilir, işlemi nerede yaptıracağınızı öğrenebilirsiniz. ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME ile sorularınızı sorabilirsiniz. Merkezimiz en modern ve en büyük merkezdir. Kolayca ulaşabileceğiniz en merkezi noktadadır.

Bilgi Gizliliği
En Uygun Fiyat
Hasta Memnuniyeti ve Sağlığı
Ağrısız / Acısız
Güvenilir & Modern Yöntem İle
Merkezi Lokasyon
En Modern Teknoloji
ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME
Profesyonel Destek
400 m2 Geniş/Konforlu Klinik
BİZİ 7 / 24 ÇEKİNMEDEN ARAYABİLİRSİNİZ.

Herhangi bir bilginizi vermeden randevu alabilir , tüm sorularınızı sorabilir , işleminizi yaptırabilirsiniz. İşlem öncesinde ve sonrasında 0 (532) 433 60 03 iletişim numaramızdan tüm sorularınızı ya da randevu isteklerinizi bize iletebilirsiniz.Dilerseniz websitemizde bulunan online bölümlerimizden fiyat bilgisi, randevu talebi ve merak ettiğiniz tüm sorularınızı çekinmeden online olarak bize gönderebilirsiniz.

Miyom Nedir ? Belirtileri Nelerdir ?

Miyom Nedir ?

Rahim miyomları, rahim dokusundan kaynaklanan, çapları genellikle 1-15cm arasında değişebilen iyi huylu tümörlerdir. Miyomlara bazen fibroid, leyomiyom, leyomiyomata veya fibromiyom da denmektedir. Miyomlar, kadın genital organlarının en sık rastlanan tümörleridir; 35 yaşın üzerindeki her üç kadının birinde, muayene ya da ultrasonla saptanabilecek büyüklükte miyomlar mevcuttur. Ancak, çok küçük miyomlar da dahil edilirse, bazı araştırmacılar menapoza kadar hemen her kadında miyom oluştuğuna inanmaktadır. Hastaların çoğunda, rahim içinde birden fazla miyom bulunur, bu sayı bazen 50 nin üstüne çıkabilir. Kadınlık hormonu olarak bilinen östrojen, miyomların büyümesine yol açar. Bu nedenle miyomlar genellikle üreme çağında ve hamilelikte yaklaşık 2-3 kat büyürler, menapozda ise eğer hasta hormon ilacı kullanmıyorsa genellikle küçülürler.

Miyomun Belirtileri Nelerdir?

Rahim miyomlarının çoğu herhangi bir şikayete yol açmaz ve tedavi gerektirmezler. Ancak tüm miyomların yaklaşık %10-20 sinde ciddi şikayetler ortaya çıkar. Miyomlarda en sık görülen yakınma, adet kanamalarının uzun ve şiddetli olmasıdır. Bu kanamalar bazen çok bol ve pıhtılı olabilir. Kronik kanama nedeniyle hastalarda kansızlık (anemi) gelişebilir. Miyom hastalarında sık rastlanan diğer yakınmalar şunlardır:

  • Karın ağrısı ve dolgunluk hissi
  • Sırt ve bacak ağrısı
  • Cinsel ilişki ile ağrı oluşması
  • Sık idrara çıkma (miyomların idrar torbasına bası yapması sonucu)
  • Kabızlık ve gaz (miyomların kalın barsağa bası yapması sonucu)

Nasıl Teşhis Edilir?

Miyomların çoğu, kadın doğum ve radyoloji uzmanları tarafından rahim ultrasonografisi sırasında saptanırlar. Ancak, ultrasonografide, genellikle var olan miyomların ancak bir kısmı görülebilir, altta yatan bazı hastalıklar da atlanabilir. Manyetik rezonans (MR) cihazıyla, hem rahim çeşitli açılardan daha iyi değerlendirilir hem de miyomların hemen hepsi görüntülenebilir. Bu nedenle, miyom hastalarında tedavi seçenekleri değerlendirilirken mutlaka MR tetkiki yapılmalı ve bu değerlendirme MR bulgularına göre yapılmalıdır.

Miyomlar hamileliği nasıl etkiler?

Rahim miyomlarının bazen hamilelik üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bu etkileri 2 gruba ayırabiliriz.

1. Hamile kalma olasılığını azaltma.

2. Hamilelik oluştuktan sonra düşük, erken doğum, kanama ve erken membran yırtılması gibi olaylara neden olma.

Miyomların hamile kalmayı engellemesi sık görülen bir olay değildir. Ancak, miyomlar tüplerin rahime giriş noktasına yakın yerleşimli ise, tüpleri tıkayarak yumurtanın rahim boşluğuna geçişine engel olabilirler. Tek bir tüp tıkanırsa bu olasılık azalır, eğer her iki tüp tıkanırsa bu durumda normal yolla hamile kalmak mümkün olmaz, tüp bebek uygulaması gerekebilir.

​Miyomlar, rahim iç yüzeyinde (submüköz) iseler, döllenmiş yumurtanın rahimin iç yüzeyine tutunmasına ve gebeliğin oluşmasına engel olabilirler. Yine rahim iç yüzeyinde (submüköz) ve kas tabakası içinde (intramural) yerleşimli miyomlar, hamilelik sırasında salgılanan hormonlar nedeniyle büyüyerek rahimdeki embriyoya bası yapabilirler, onun gelişmesini engelleyerek düşük, erken doğum, kanama ve erken membran yırtılması gibi problemlere yol açabilirler.

Miyom Çeşitleri Nelerdir ?

Miyomlar, rahim dokusundaki yerleşimlerine göre 3 gruba ayrılırlar:

Submuköz Miyomlar

Rahimin iç yüzüne doğru büyüyen miyomlardır. En az rastlanan miyom tipidir. Ancak, en çok kanama problemi bu tür miyomlarda olur. Kanamalar genellikle adet kanamasında artma ve süresinde uzama şeklindedir.

İntramural Miyomlar

Rahim kas dokusu içinde yerleşimli miyomlardır. En sık rastlanan miyom tipidir.Submuköz miyomlar gibi, adet kanamasında artma, adet süresinde uzama ve buna bağlı kansızlığa neden olurlar. Aynı zamanda karında ağrı ve rahimde büyüme sonucu dolgunluk hissi ve idrar kesesine bası sonucu sık idrara çıkma gibi problemlere yol açabilirler.

Subseröz Miyomlar

Rahimin dış yüzüne doğru büyüyen miyomlardır. Tipik olarak, kanama problemlerine yol açmazlar. Daha çok karın ağrısı, sırt ağrısı, dolgunluk hissi ve sık idrara çıkma, kabızlık gibi bası belirtilerine neden olurlar.

Miyomlar kanserleşir mi?

Rahimde iki tür kanser görülebilir. Klasik rahim kanseri (endometrium kanseri), rahimin iç yüzeyindeki adet kanamasına neden olan ve endometrium adı verilen tabakadan kaynaklanır. Endometrium kanseri, rahimde en sık görülen kanser türüdür (rahim kanserlerinin yaklaşık %95 ini oluşturur) ve genellikle menapoza yakın ya da menapoza girmiş kadınlarda rastlanır. Klasik belirtisi, adet arasında kanama ya da menapoza girdikten sonra yeniden kanama oluşmasıdır. Bu belirtiler, hasta için dikkat çekici olduğundan doktora erken gidilir ve endometrium biyopsisi denilen bir çeşit kürtaj işlemiyle erkenden ve kolayca tanı konur. Hastaların çoğu da, rahim ameliyatıyla sağlıklarına kavuşabilirler.

​Rahimde görülen ikinci kanser türü ise sarkomlardır. Sarkomlar rahimdeki kas dokusu ve bağ dokusu hücrelerinden kaynaklanırlar. Rahim kanserlerinin sadece %5 ini oluştururlar. Endometrium kanserinin aksine, genç kadınlarda da görülebilirler ve tipik belirti vermezler. Tanıda en yararlı görüntüleme yöntemi MR dır, fakat kesin tanı için mutlaka biyopsi gerekir. Sarkomlar rahimin kas tabakasında yerleştiklerinden endometrial biyopsi tanıda yetersizdir, ideal yöntem ultrason rehberliğinde trukat iğne biyopsisidir.

Merkezimiz Son Teknoloji Cihazlarla En Modern Yöntemlerle Hizmet Vermektedir

Sağlığınız ve Mutluluğunuz Bizim İçin Önemli !

Tüm Bilgileriniz Gizlidir

Merkezimizde Tüm Bilgileriniz Gizlidir.Herhangi Bir Bilginizi Vermeden Randevu Alabilir Soru Sorabilir İşleminizi Yaptırabilirsiniz.Bilgi Gizliliği Yasal Hakkınızdır ( T.C. Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Yönetmeliği, RG.,01.08.1998, 23420)

Kısa Sürede Operasyon

Merkezimizde İşlemleriniz En Kısa Süre İçerisinde Tamamlanmaktadır.Normal Hayatınıza Çok Kısa Sürede Dönebilirsiniz

Merkezi Lokasyon - Kolay Ulaşım

Merkezimiz en merkezi konumdadır. Kolaylıkla ulaşım kanallarını kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

En Modern - En Son Teknoloji

Merkezimizde Tüm Cihazlarımız En Son Teknoloji Cihazlardır.Uygulamarımızdaki Kullandığımız Yöntemler En Modern Yöntemlerdir.

Hasta Memnuniyeti ve Sağlığı

Hastalarımızın Merkezimizden Sağlıklı ve Memnun Ayrılması Bizim İçin En Önem Verdiğimiz Husustur.Sağlığınız Ve Mutluluğunuz Bizim Çok İçin Önemli.Sağlıklı Ve Mutlu Günler İçin Çalışıyoruz.

ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME

İşlem Öncesinde Merkezimizi Ziyaret Ederek Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Sorabilirsiniz. Daha Detaylı Bilgi Alabilirsiniz.

En Uygun Fiyatla Operasyon

Merkezimizde En Uygun Fiyat, En Modern Ve En Güvenli Yöntemlerle İşlemleriniz Gerçekleştirilmektedir.Fiyat Bilgisi İçin Bizi Arayabilir Veya Websitemizden Online Olarak İşlem Fiyatını Öğrenebilirsiniz.

Profesyonel Destek

İşlem Öncesinde Ve Sonrasında Tüm Sorularınızı ve Merak Ettiklerinizi Çekinmeden Bize Sorabilirsiniz.Tüm Süreç Boyunca Preofesyonel Destek Alabilirsiniz.

Online Fiyat Sor

Fiyatlar hakkında bilgi almak için bizi arayın ya da websitemizden sorun.

Hastalarımızdan Yorumlar – Sizden Gelenler